Kai Mykkänen

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkkatuki

Olimme pohjalla kunnes ministerit keksivät lapion

Työstä täällä pitäisi elää, sen luulisi olevan kaikille selvä. Työllistämiskokeilussa taas ei eletä työstä vaan tehdään työtä jotta muistetaan paremmin mitä nälkä on.

Rankka päivä

Eilinen on ehkä ollut sekä poliittisen ja yrittäjänurani jännittävin, mutta myös stressaavin päivä. Tunnustan, etten saanut yöllä unta. Kaikki lähti liikkeelle Orjafirmat-sivuston hyökkäyksestä minua ja yritystäni Kelttikorut 925 Oy:ta vastaan. Kirjoitin oman näkemykseni työkokeilujen teettämisestä Verkkouutisten blogiini. http://www.verkkouutiset.me/minut-leimattiin-orjafirman-omistajaksi-vast...  Se kirjoitus vasta käynnisti kunnon mylläkän. Olen saanut kirjoituksestani ja toiminnastani valtavasti palautetta. Valtaosasta olen todella otettu ja kiitollinen.

Eihän tämä helppoa ole

En ole aikoihin kirjoittanut blogia. Tarkoituksella. No nyt ajattelin kirjoittaa.

Työttömät insinöörit eivät työllisty edes palkkatuella

Kuinka vaikea työttömän insinöörin on työllistyä? Tässä on muutama näkökulma ja luku.

 

Laskelma ilmaistyöstä

Keskityin laskuissani vain koulutettaviin ja kouluttajiin, muu yrityksen henkilöstö viettäköön vaikka siestaa Juhana Vartiaisen tyyliin. En myöskään laskenut mukaan työ- tai materiaalikuluja, koska ne eivät vaikuta palkkakuluihin ym, myöskin ettei menisi liian sekavaksi (itselle).

 

Ansiosidonnainen starttirahaksi, järjestöt eivät saa estää

Hallitus viimeistelee parhaillaan työllisyys- ja yrittäjyyspakettia, joka on tarkoitus julkistaa lähiviikkoina. Tietojeni mukaan siinä on paljon hyvää, mutta vielä tarvittaisiin ripaus rohkeutta purjeisiin. Näkyviä tuloksia saadaan tuntuvilla reformeilla. Viilauksilla saa vain värinää.

Onko määrä laatua työllistämisessä?

Helsingissä on pyritty kuuden kuukauden mittaisiin palkkatukijaksoihin. Jos ja ikävä kyllä usein, kun palkkatukijakso ei johda työllistymiseen, ihminen palaa työttömäksi ja jatkaa työttömänä. Näin ollen monet kulkevat työllistämistoimien kehässä. Pidemmillä kahden vuoden jaksoilla olisi mahdollista kouluttaa ammattilaisia aloille, joissa on tarvetta työntekijöille.

 

Kaupunkien palkkatukirahat eivät liiku

Meillä Vantaalla (myös Espoossa ja Helsingissä) on tällä hetkellä iso ongelma kaupungin palkkatukien maksatuksessa: kaupunki ei pysty myöntämään omia palkkatukiaan (rahaa on) yrityksille ja yhteisöille, koska palkkatukien myöntämisen esteenä on valtion palkkatukimäärärahojen loppuminen, ja sen seurauksena TE-toimisto on myös päättänyt olla käsittelemättä hakemuksia. Nyt Vantaan tulisi unohtaa tämä valtion palkkatukibyrokratia ja epäjohdonmukainen sekoilu ja alkaa itse tekemään palkkatukipäätöksiä suoraan yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä