Kai Mykkänen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lohjan valtuusto

Valtuustopuhe Lohjan maahanmuuttajien kotouttamisohjelmasta

Arvoisa puheenjohtaja, arvoisat valtuutetut, hyvä yleisö,

Meillä on tänään täällä valtuustossa yhtenä tehtävänä Lohjan maahanmuuttajien kotouttamisohjelman vahvistaminen. Lain mukaan kuntien on tehtävä kotouttamisohjelma. Lohja täyttää tässä velvollisuutensa, toisin kun moni kunta Suomessa.

Toisen asteen opiskelijoille maksuttomat opiskeluvälineet Lohjallakin

Tein tänään Lohjan kaupunginvaltuuston kokouksessa tämän aloitteen:

 

Toisen asteen opiskelijoille maksuttomat opiskeluvälineet

 

Esitän, että Lohjan kaupunki kustantaa maksuttomat opiskeluvälineet toisen asteen opiskelijoille Lohjan oppilaitoksissa. Opiskeluvälineillä tarkoitetaan opetuksen edellyttämiä oppikirjoja ja muuta oppimateriaalia, kannettavia tietokoneita ja muita työvälineitä sekä työaineita.

Lohjan kaupungin luottamustehtävistä

Lohjalla puolueet ovat neuvotelleet luottamuspaikkojen jaosta. Tiedän sen, mitä julkisuudessa on kerrottu.

SDP:n luottamuspaikkojen jakoa koskevissa neuvotteluissa en ollut mukana. On hyvä, että tehtävään ovat keskittyneet ne puolueen jäsenet, joilla on kokemusta kyseisistä neuvotteluista.

Lohjan uusi valtuusto ja pakolaiset

Vuonna 2013 Lohjan valtuusto päätti ottaa 30 pakolaista. Silloin Lohjan valtuusto äänesti seuraavasti: demareista 5 valtuutettua sanoi ei ja 7 kyllä. Mielipiteet puolueessa jakautuivat melko fifty-fifty. Kokoomuksessa 3 sanoi ei ja 8 kyllä. Kokoomus oli siis tuolloin pakolaismyönteinen! Vihreät olivat pakolaismyönteisin puolue koska vihreiden kaikki viisi valtuutettua sanoivat kyllä. Keskustalaisista 1 sanoi ei ja 4 kyllä. Vasemmistoliittolaisista 5 sanoi ei ja vain 2 sanoi kyllä! Perussuomalaisista 4 sanoi ei ja 2 sanoi kyllä. Vasemmistoliitto oli siis puolueista kielteisin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä